Maikel Govaarts

Wie ben ik?

Mijn naam is Maikel Govaarts, van beroep Docent Lichamelijke Opvoeding op het Dr. Mollercollege en eigenaar van GOOFORIT sinds 2021. Daarnaast ben ik bij de KNWU actief als steunpunt trainer voor de talenten in regio Zuid op mountainbike gebied. Ik ben getrouwd en heb 2 dochters van 7 en 5 jaar oud. 

 

Mijn sportloopbaan is gestart met voetbal. Na te hebben gevoetbald in de hoogste jeugdelftallen bij RKDVC ben ik op mijn 12e de turnsport in gegaan. Hier heb ik als fanatieke jonge sporter diverse medailles ontvangen, waaronder een NK titel op 14 jarige leeftijd. Op mijn 20e ben ik gaan wielrennen. Ik ben gestart bij Team Brabant 2000, om daarna over te stappen naar de Jonge Renner in Oosterhout. Na verschillende jaren in binnen- en buitenland gekoerst te hebben ben ik overgestapt naar het mountainbiken, wat mij gezien mijn kwaliteiten veel beter lag. Techniek in combinatie met een goede core stability uit het turnen wierp al snel zijn vruchten af. De laatste jaren wissel ik, met name in de winterperiodes, het mountainbiken af met cyclocross (veldrijden).

 

Ik heb een Bachelor in Lichamelijke Opvoeding, behaald aan de hogeschool (ALO) in Tilburg. Op het Dr. Mollercollege heb ik de sportklassen geïntroduceerd waar sportieve leerlingen les krijgen op een hoger niveau en kennis kunnen maken met een breder sportaanbod dan normaal. Door mijn opleiding heb ik geleerd om een strakke methodische opbouw te gebruiken in mijn clinics/trainingen. Naast het geven van lessen en trainingen zijn organiseren van grote evenementen een belangrijk onderdeel van mijn werk.

 

Wat mij vrij uniek maakt op het gebied van fietsen is dat ik zowel in de breedtesport als de topsport actief ben. Op de ene dag geef ik e-bike vaardigheden aan 55+, en op de andere dag geef ik een cyclocross training aan een Hongaars toptalent die een 5e plaats heeft behaald op de Olympische Spelen. Ik krijg enorm veel energie en voldoening uit het beter maken van anderen op sportief gebied, ik wil mensen graag helpen het maximale uit zichzelf te halen! 

 

 

 

Behaalde titels

 

Nederlands Kampioen Mountainbike Categorie Masters: 

2011 ~ 2013 ~ 2016 2018 ~ 2019 ~ 2021

 

Nederlands Kampioen Cyclocross Categorie Masters:

2022